Почетна » Активности » Изминати активности » Глобална кампања за образование 2006/7/8 » Глобална недела на акција 2008

Глобална Недела на Акција 2008, “Квалитетно Образование за Сите: Крај на неписменоста” “Политичари вратете се во училишните клупи: Време е за учење”
Oваа година Првата детска амбасада во светот – Меѓаши, Република Македодонија повторно ја организира Недела на глобална акција - Global Action Week (GAW) на национално ниво, ќе спроведе повеќе активности во текот на целата недела. Глобалната Недела на Акција ќе трае од 21 до 28 април 2008 година, додека главниот настан World Biggest Lesson ќе одвива на 23 април 2008 година.

Глобалната недела на Акција 2008: - Шакира Почесна претседателка
Особена чест и задоволство ни е да Ве известиме дека музичката ѕвезда Шакира оваа година е Почесен претседател на Глобалната недела на Акција и како поддржувач и активен учесник во оваа кампања ќе направи се што е во нејзин домен да допринесе за вклучување на Сите во образование.

Светска кампања за вклучување на децата во образование 2008
Светската кампања за вклучување на децата во училиште „Global Campaign for Education” е активност која ја спроведуваме секоја година почнувајќи од 1999 година. Оваа акција на меѓународно ниво е координирана од страна на Global March Against Child Labor , додека национален координатор кај нас е Првата детска амбасада во светот Меѓаши.

7 500 000 childrens took part in the Global Campaign for Education’s “World’s Biggest Lesson”

Подржувачи на глобалната кампања за едукација
Секоја година Глобалната кампања за Едукација добива поддршка од голем број на индивидуалци и организации од целиот свет, во продолжение се само некои од многуте кои ја дадоа својата поддршка.