Почетна » Активности » Изминати активности » Глобална кампања за образование 2006/7/8 » Глобална недела на акција 2006

Глобална недела на акција 2006
Обединети во оваа задача, во 112 земји во светот, милиони деца и возрсани вклучени во кампањата одржуваа симулирни судски сослушувања, подучуваа, маршираа по улици, боеа слики, праве постери, се среќаваа со официјални лица, гласаа за наставници и го додадоа својот глас кон кампањата.. Меѓу познатите личности кои се вклучија во оваа кампања беше и Анџелина Џоли. И Македонија беше дел од оваа глобална кампања.