Почетна » За Амбасадата » Дете Амбасадор


Стефан Плескониќ

Дете Амбасадор на Првата детска амбасада во светот - Меѓаши

Стефан низ слики

 

 

Стефан и основачите на Амбасадата Меѓаши,
м-р Драги Змијанац и Гордана Пирковска Змијанац

 

 

Стефан ја потпишува полебата на Амбасадата Меѓшаи

 

Во посета кај Британскиот Амбасадор, Н.Е. Роберт Чатертон Диксон

 

Со Унгарскиот Амбасадор, Н.Е. Ференц Полка

 

Со Претседателот на Република Македонија, г. Бранко Црвенковски

со Холандскиот Амбасадор, Н.Е.Фредерик М. Де Ман

 

Со Бугарскиот Премиер (Поранешен Цар), Симеон II Борисов Саксобурготски  (лево), поранешниот Амбасадор во Бугарија (сега Претседател на Собарнието), Љубиша Георгиевски (десно) и таткото на Стефан (во средина)

 

Стефан со Бугарскиот Премиер Симеон, пред една од сликите на Стефан

 

Прес конференција "Оберазование за Сите"