Почетна » Активности » Детски работилници

Да станете член на големето светско детско семејство


РОДИТЕЛИ ЈАВЕТЕ СЕ АКО САКАТЕ:


- Вашето дете да има креативно исполнето време

 - Да научиу нови и корисни работи - да се рекреира, забавува и другарува

- Секогаш да знаете со кого е и каде е

 - Ако немате доволно материјални средства Вашето дете да посетува додатни едукативни активности

– да добие диплома за посетувањето на работилниците


Со почетокот на учебната 2007/2008 година, продолжи и функционирањето на Детските работилници.

Секоја работилница има свој термин еднаш во седмицата и трае по 90 минути. Во рамките на тие 90 минути, децата ги следат содржините на дадената работилница во траење од 70 минути, каде имаат и време за одмор од 10 минути, а истите завршуваат со друштвени игри од 10 до 15 минути.


Видови работилници

 

Сите работилници се водени од волонтери / ки:

компјутерска работилница: Јован Мазгански, Ирена Пејиќ;

-   англиски јазик: Кристина Крстевска, Александра Велкова, Драгана Митовска, Стрилка Рогушева

-  албански јазик: Фросина Пандурска;

-   германски јазик: Славица Јосифовска;

-   едукација за човекови вредности: Лидија Балтовска;

-   астрономија: Борче Милчески;

-   ликовна: Магдалена Павловска, Марија Илиеска, Слаѓана Кировска ;

-   оригами: Јулијан Кашовски;

-   математика: Ирена Србиноска;

-   за добро здравје: Гоце Талевски;

-   допишување со непознато другарче: Борче Стојановски;

-   еколошка: Јован Мазгански;

-   спортска: Андријана Колевска;