Почетна » Архива » 2006

Почитувани, Првата детска амбасада во светот - Меѓаши и Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија реагираат по повод прилогот "Сексуално насилство врз три сопствени ќерки" објавен на А1 Телевизија во саботата на 24.06.2006 од новинарката Маре Стоилова.

Глобална недела на акција 2006
Обединети во оваа задача, во 112 земји во светот, милиони деца и возрсани вклучени во кампањата одржуваа симулирни судски сослушувања, подучуваа, маршираа по улици, боеа слики, праве постери, се среќаваа со официјални лица, гласаа за наставници и го додадоа својот глас кон кампањата.. Меѓу познатите личности кои се вклучија во оваа кампања беше и Анџелина Џоли. И Македонија беше дел од оваа глобална кампања.