Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.35


Големата книга

Oваа година во ГОЛЕМАТА КНИГА своите приказни ги споделија: Нелсон Мандела, Кралицата Ранија од Јордан (Почесна претседателка на Глобалната кампања за образование- Неделата на акција 2009), Алис Вокер, Дакота Блу Ричардс, Пауло Коелјо, Маргариет Рурс, Ерик Валтерс, Марла Стјуард Конрад, Девли Кумар, Лена Дивани, Франк Б. Едвардс и многу други. Нивните приказни се прикачени во оваа порака.

Крис Лонер PDF

Беверли Најдо PDF

Дакота Блу Ричардс PDF

Девли Кумари PDF

Hovhannes Tumanyan (1869 – 1923) PDF

Лена Дивани PDF

Паоло Куело PDF

Ерик Валтерс PDF

Кралицата Ранија од Јордан PDF

Маргриет Рурс PDF

Марла Стjуард Конрад PDF

T. Чандак (Канада) PDF

Наде Дамевска PDF

Redzep Raimi PDF

Маргарите Цаца Николовска PDF

Коле Ангеловски

Amernis Noksiki Jovanovska PDF