Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.34


Донаторска конференција

На 05.11.2008 Националната Канцеларија одржа Донаторска Конференција во насока на оддржливост на Коалицијата и проектите кои се реализираат или постои идеа да се реализираат во иднина.

Донаторската Конференција беше отворена и претставена од страна на г-ѓа Аница Томшиќ Стојковска, извршен директор, а свое обраќање за досегашните искуства во соработувањето со Коалицијата, имаше и

г-дин Џовдат Мемедов- заменик шеф на Одделот за владеење на правото при Набљудувачката Мисија на ОБСЕ во РМ.

 Партнерска програма за заштита на човековите права ја презентираше Аница Томшиќ Стојковска, извршен директор и во тој дел се презентираа следните 3 проекти:

А) Проект за превенција на деца од сексуална злоупотреба во соработка со Прва детска амбасада во светот –Меѓаши.