Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.34


Дедо мраз

Првата детска амбасада во светот Меѓаши na 31.12.2008 во 11 и 12 часот во просториите на амбасадата на ул.“Коста Новаковиќ‘‘ бр 22 организираше забава со подароци за децата со присуство на Дедо Мраз. Амбасадата подели новогодишни подароци за децата од Здружението за деца со аутизам. Новогодишни пакетчиња и подароци добија и децата згрижени во Дневниот центар за деца на улица при Амбасадата Меѓаши и  децата кои како внатрешно раселени беа згриежни до 2006та во Прифатилиштето за деца во кризна состојба при Првата детска амбасада во светот Меѓаши.

Новогодишните пакетчиња и поддароци ги донираа: Филип Генел од Скопје, Сведмилк и Вавилон софтвер солушн.