Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.33


Марио Ферари номиниран за Вице Конзул на Првата детска амбасада во светот Меѓаши во Италија По препорака на Амбасадорот г-дин Антонио Дилето на Првата детска амбасада во светот Меѓаши во Италија, г-динот Марио Ферари е номиниран за Вице Конзул на Првата детска амбасада во светот Меѓаши во Италија.


Во согласност со Член 9, Алинеа 1-4 од Статутот на Првата детска амбасада во светот Меѓаши, Вице Конзулот  Марио Ферари на ден 09.06.2008 година стана носител на Дипломатски пасош под покровителство на Прва детска амбсада во светот Меѓаши. Како  застапник на децата во светот овој пасош треба да му обезбеди: слободно движење и преминување на  границите, целосна лична безбедност, секаква можна помош во неговите хуманитарни и дипломатски активности за доброто на децата.