Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.33

Детската улица се преименува во Тоше ПроескиУлицата која води од Булеварот Србија до О.У „ Лазо Ангелоски„ во населбата Ново Лисиче која во 1994 година беше прогласена и именувана како Детска улица од страна на Првата детска амбасада во светот Меѓаши,со одлука  Советот на општината Аеродром е преименувана по трагично загинатиот македонски пејач Тоше Проевски.

Улицата ке биде партерно уредена со повеќе интересни содржини , пејсажна архитектура и ќе се изгради спомен – парк посветен на Тоше.