Почетна » Архива » 2011


Во најновиот број на електронскиот информатор на Амбасадата БУШАВКО бр 40 (Февруари 2011 - Април 2011) можете да ги прочитате следните содржини:


1. 19 години Прва детска амбасада во светот Меѓаши – Република Македонија

2. Рекоа за нас:

3. Доверба во граѓанското општество

4. Насилство во училиштата

5. Неефикасна работа на ЦСР

6. СОС телефон за деца и млади 0800 1 22 22

7. На Детската амбасада од Прилеп и се забранува користење на името

8. Мировно образование

9. Одложено протерувањето на децата од Шведска

10. Глобална недела на акција 2011

11. Борбата против сексуална злоупотреба на деца,педофилја и родосквернавење продолжува 12. Деца без матичен број

13. Трговија со луѓе

14. Малолетничка бременост

15. Семејно насилство

16. Детето жртва и сведок

17. Списание на Народниот правобранител бр. 3, 2011.

 

 Випро ја поддржа Првата детска амбасада со 1 денар од купен производ