Почетна » Архива » 2011


Во најновиот број на електронскиот информатор на Амбасадата БУШАВКО бр 39 (Јуни 2010 - Јануари 2011) можете да ги прочитате следните содржини:

1. Борбата против педофилијата и родосквернавењето продолжува

1.2. Случај на сексуална злоупотреба во манастирот „Трескавец“ - Прилеп

1.3. Сеуште нема разрешница за осомничениот преставник во ОБСЕ инволвиран во педофилски скандал

1.4. Скандалозна негрижа на прилепските институции за силуваното девојче во Прилепско

1.5. „Нестручноста на институциите ги остава педофилите на слобода“

 

2. Дневен центар за деца кои не посетуваат училиште при Првата детска амбасада во светот Меѓаши

2.1. Новогодишни пакетчиња и подароци за децата од Дневниот центар при Детската амбасада Меѓаши

2.2. „Осумнаесет илјади деца не одат во училиште“

 

3. „Правото на топол дом за децата, најзагрозено во Македонија“

 

4. Недела на детето – 04.-10. Октомври 2010 5. Еднодневна работилница – студија на случај