Почетна » Архива » 2010


Во најновиот број на електронскиот информатор на Амбасадата БУШАВКО бр 38 (Април - Јуни 2010) можете да ги прочитате следните содржини:

1.Првата детска амбасада во светот Меѓаши -Република Македонија, на 29 Април 2010 година го прослави својот 18ти роденден 2. Во Женева 54-та сесија на Комитетот за правата на детето - на сесијата се разгледуваше вториот периодичен извештај на Република Македонија кон КПД и иницијалните извештаи за факултативните протоколи на конвенцијата 3. Препораките на Комитетот за правата на детето при ООН доставени до Владата на Република Македонија по основ на Вториот периодичен извештај и иницијалните извештаи 4.Осомничен педофил од ОБСЕ злоупотребувал деца 5.Глобална кампања за образование: Една цел - Настава за сите 6. Се трага по 4 деца изчезнати за само еден месец 7.Злоупотреба на деца во политички цели 8.Има ли во Македонија трговија со деца? 9.Меѓународен ден на децата 10.Меѓународен ден на СОС 11.Ден против злоупотреба на детскиот труд 12 јуни 12.Прифатилиштата не се спас за децата Роми